Första advent

God morgon, säger jag för jag har bara varit uppe i en timme. Inte bra. Det är första advent, inga adventsljusstakar eller stjärnor i fönstren, inga nybakta pepparkakor eller lussebullar, ingen julkänsla för fem öre. Om en och en halv timme går bussen till stan där jobb till kl 22.00 väntar. Just idag suger det. Okej jag kunde tackat nej, men det känn gött i december då lönen kommer. Men att ingen annan än jag verkar bry mig om att det är första advent gör mig ganska arg. Vägen till julen och själva julafton är för mig det bästa som finns, det viktigaste på hela året. Älskar verkligen jul och allt som har med jul att göra, snö, julpynt, lussekatter, pepparkakor, familjekänslan, den är nog störst ändå. Jaja, får ta ett snack med mamma och pappa, nu jäklar!

Måste bara tillägga att pappa för några dagar sen frågade om det verkligen var nödvändigt att julpynta i år, jag bara tittade på honom och skakade på huvudet, nä julpynt ska man ha, för tusan.

Dricker jul, ser jul, hör jul

Jag kunde inte låta bli, förut var jag bara tvungen att sätta på lite julmusik, dricka lite chai latte och tända massor av ljus. Jag vet att det bara är november, but guess what, det är tamigfan första advent om 11 dagar, om man räknar med idag, IN YOUR FACE! hehe.. Clementiner äts i massor, idag har jag ätit fem, tror jag ska ta en till sen, men de smakar ju som godast nu så det gäller att passa på.

Chai Latte

Tänkte dela med mig av mitt "egna" recept på chai latte (har faktiskt inte kollat på ett annat recept men det är ju inte jag som kommit på grejen chai latte så därför skrev jag "egna", nu vet ni) det är mycket enkelt och mycket gott, smakar jul.

Först går du och köper hemköps "löschaite" (finns bredvid "påsteerna"). Köp även med lite mjölk.
Koka upp vatten och lägg i lagom mycket löste i en såndär grej-man-lägger-löste-i, låt det stå ett par minuter. Under tiden du väntar på det skummar du mjölken i den där espressomaskinen som du inte har men som jag turligt nog har (orka koka och vispa). Alternativt kokar du upp mjölken medan du vispar den, blir ungefär samma effekt. När du gjort detta värmer du teet igen och häller i så mycket socker du önskar (sockret drar fram smakerna bättre). Sen är det bara att hälla i den skummade mjölken i teet och voila! Nu har du gjort ditt alldeles egna chai latte! Btw, använd lika mycket vatten som mjölk!

Snälla, låt det bli jul

Julkänslan har nu kommit och tagit över efter hösten. Musiken, mörkret och de små snöflingorna som faller då och då. Jag vill verkligen ha december nu. Första advent, andra advent, tredje advent och fjärde advent. Lussekatter och pepparkakor, glögg och varm choklad. Julkänsla är bland det bästa som finns. "It's getting dark, too dark to see, feels like I'm knockin on heavens door". Blundar jag och spelar Dylan's akustiska version av Knockin on Heavens Door så försvinner jag till jullov och svävar bland granar, paket, ljus och mörker. Jag längtar till första lussebullen, första disneyfilmen och första december. Just nu finns inget jag önskar hellre än att november ska försvinna och att december ska komma. Akustisk musik, jullåtar, värme, kyla, gemenskap och snö. Snöbollskrig, snögrottor, lyktor och rosiga kinder. Pulka, tefat och varm o'boy i backen. Julstädning, julklappsjakt med en stor kundvagn på bergvik. "Julen är här" ekar i huvudet och inget, inget är så bra som julen. Kom nu.


RSS 2.0